Ja, ik meld me aan voor nieuwsupdates van Rust na Impact!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Interview in het Eindhovens Dagblad

Interview in het Eindhovens Dagblad

Een interview door Tonny Peeters, journalist bij het Eindhovens Dagblad:

Irene uit Asten wordt ingezet bij heftige traumatische incidenten zoals MH17 en de tramschutter

Irene Kersten wordt ingezet bij nationale rampen als de MH17 en recent de schietpartij in de Utrechtse tram. De Astense helpt slachtoffers en medewerkers bij de verwerking van traumatische ervaringen.

In Duitsland zag Frans, een trucker uit Geleen, plots iemand voor hem opdoemen die het leven zat was. ‘Ik zat alleen in mijn vrachtauto. Daarna wist ik niet wat te doen. Irene gaf me inzichten. Toen kon ik rust vinden. Dat was fijn.’ Mustafa, medewerker in het openbaarvervoerbedrijf van Amsterdam, maakte een dodelijk ongeluk met een bus mee. Hij schrijft: ‘Irene begrijpt precies hoe ik me voelde na de hectische situatie in de bus na het ongeluk. Jouw hulp zorgde ervoor dat ik weer durfde te gaan rijden. Zeker omdat jij het stapje voor stapje deed en uiteindelijk een keer mee bent gegaan met de bus. Daardoor voelde ik me begrepen.’

Frans en Mustafa zijn twee van de talrijke mensen die in hun werk iets vreselijks ondergingen en die bij de verwerking bijgestaan zijn door Irene Kersten. Geboren en getogen Astense, 44 jaar, moeder van drie kinderen, oud-zedenrechercheur en sinds enkele jaren zelfstandig traumabegeleidster. ‘Rust na impact’ heet haar bedrijf.

Lees verder >>

Eindhovens Dagblad