Ja, ik meld me aan voor nieuwsupdates van Rust na Impact!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Rust na impact

Over Ons

Rust na Impact is in 2014 opgericht door Irene Kersten. Irene heeft 24 jaar bij de politie gewerkt waar zij veel ingrijpende gebeurtenissen heeft meegemaakt. Zij heeft jaren als (zeden) rechercheur gewerkt. De impact van nare ervaringen en het bespreekbaar maken ervan is voor Irene daardoor heel vertrouwd. Ook in de periode bij de politie gebruikte zij haar skills al als leraar en praktijkbegeleider. In 2014 besloot zij zich fulltime te richten op het trainen van begeleiders van mensen die impactvolle gebeurtenissen moesten verwerken. Waarbij haar coachopleiding goed van pas kwam. In haar werk als trainer/coach richt Irene zich op mensen die vastlopen in het hier en nu.

“In onze gesprekken geef ik de ruimte en de mogelijkheid om weer vat te krijgen op eigen denkpatronen. Samen werken we aan een oplossing en geven we weer richting aan. In mijn werkwijze ben ik empathisch, resultaatgericht, integer en humoristisch. Samen werken we met hoofd, hart en ziel toe naar rust.

Het zelfherstellend vermogen staat centraal. Na een eerste gesprek bepalen we samen een traject op maat. Dit kan zowel individueel als groepsgewijs. Gesprekken kunnen gevoerd worden in mijn praktijk maar ook op elke gewenste locatie. Ik heb ervaring met alle leeftijdsgroepen en heb veel affiniteit met jongeren. De praktijk bevindt zich in het Werkcafé in centrum van Asten.”

Ervaring

“Mij wordt vaak gevraagd, hoe ik er toch bij kom om elke keer die ellende zo op te zoeken? Ik heb bijna 24 jaar bij de politie gewerkt, en heb veel crisis- en impactvolle situaties van dichtbij meegemaakt. Deze kennis en ervaring zet ik nu in om anderen bij te staan. En ja ellende kan er zijn, maar ik zie het als een kans die je als individu en als organisatie kunt pakken om er goed mee om te gaan.”

Aanpassen aan de situatie

Voelen wat er nodig is

Alles is bespreekbaar

Toegankelijk

Laagdrempelig

Rust houden in crisissituaties

Door mijn brede kennis en ervaring vanuit de politie kan ik aansluiten met methodieken die bij jou of je team passen. Vaak geef ik naast de gesprekken ook opdrachten om in de tussenliggende periode uit te voeren. Ook is het mogelijk om tussen de sessies door contact per email of app te houden.

Ik ga uit van een systeemgerichte aanpak. In de gesprekken wordt desgewenst de omgeving meegenomen, evenals eventuele organisatiestructuren waarin jij of je team functioneert.

Hoe kom je als manager weer in je kracht?

Omdat alles bespreekbaar is, kun je ook weer met anderen in gesprek gaan

 

Samenwerking

Irene Kersten werkt samen met verschillende coaches en trainers. De mensen met wie zij training geeft zijn mensen die net als Irene uit het acute veld komen. Zij hebben ook zelf met de poten in de klei gestaan.

Irene werkt voor organisaties zoals:

Daarnaast ben ik als extern vertrouwenspersoon verbonden aan de 36 basisscholen van SKPO. Organisaties kunnen terecht bij Rust na Impact als ze te maken hebben met een conflictsituatie met een klant, een werknemers of een tegenpartij zoals bij een ongeluk of misdrijf.

Irene Kersten is lid van de beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)  

beroepsvereniging NFG